1 bontott csirke, 3 ek olaj, két nagy fej hagyma, só, 3-4 ek házipaprika, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, 2 ek liszt.
A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával. Beleforgatom a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, megsózom, majd lefedem. A levét időnként pótolva párolom, majd fél óra múlva beleteszem a felkarikázott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Mikor a hús megpuhult, belekeverem a liszttel elkevert tejfölt.
A liba szárnytövet megmossuk és besózzuk. A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. A darált csirkemellet befűszerezzük borssal, grillfűszerrel, oregánóval és egy kevés sóval. Vizes kézzel négy gombócot formázun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPadlizsánt megmossuk, hosszában felszeleteljük, sózzuk, majd szűrőbe rakjuk. A csirkemell filéket elfelezzük hosszában, majd kettévágjuk, sózzuk. Fehéredésig mindkét oldalát megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet felkockázzuk kb. 1x1 cm-esre. A hagymát megdinszteljük az olajon, és rádobjuk a húst. Együtt pirítjuk néhány percig, majd megszórjuk a borssal, kis sóval és az őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű