menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csirkemell sajtos, krumplis gölödinnel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet csirkemell
1fej vöröshagyma
15dkg gomba
1,5dl
étolaj
4 gerezd fokhagyma
10dkg reszeltsajt
1evőkanál liszt,
0,5dl főzőtejszín

bors
1db babérlevél
KÖRET HOZZÁVALÓI :


4 szem krumpli
4 pupos evőkanál liszt
1tojás
5dkg reszelt sajt,
fél kanál zsír

bors

Elkészítés:


A csirkemell szeleteket enyhén megsózom, a zsiradékban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, -amikor gyengén megpirult kiszedem és félre teszem ,-ugyan ebben a zsiradékba az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem, beleaprítom a gombát és pici víz hozzáadásával, fedő alatt tovább dinsztelem, ( kb. 7 perc) sóval -borssal -fokhagymával ízesítem --ezután a tűzről levéve, 1 evőkanál lisztel meghintem és a főzőtejszínt, meg a reszelt sajtot hozzáadom és simára kavarom ,a tűzre visszatéve 1db babérlevél hozzáadásával folyamatos keverés mellett szósszá főzőm (2 perc) -és ebbe a gombás tejszínes szószba ,belerakom a már elősütött hússzeleteket és kicsit összeforralom miközben néhányszor megkeverem... ...ha sűrű a szósz kicsi vizet lehet hozzá önteni ,hogy le ne süljön !

KÖRET ELKÉSZÍTÉSE :

A krumplit meghámozom apróra vágom, sós vízben puhára főzöm, -leszűröm, és péppé töröm, langyosra hűtöm, utána hozzáadom a pici zsírt,1 db tojást , 4 kanál lisztet ,a reszelt sajtot,pici sót -borsot adok hozzá, mindezekkel tésztává gyúrom.
A tésztából gombócokat formálok, Lobogó sós forró vízbe kifőzöm, akkor van megfőve ha a víz tetejére feljőn.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Porhanyós csirkecombok hagymás burgonyaágyon
Porhanyós csirkecombok hagymás burgonyaágyon

sirkecomb 60 dkg csirke alsócomb ("dobverő") csirke fűszersó ízlés szerint 1 késhegynyi dijoni mustár (combonként) fekete bors ízlés szerint só ízlés szerint 1 ek libazsír (e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott bolognai csirke
Rakott bolognai csirke

Elkészítem a csirkecombokat pörköltnek (én alsó-felső combokat szoktam vegyesen) gazdagon fűszerezem, a lényeg, hogy főzés közben jó sok lé legyen mindig alatta. Amikor a husi megf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos csirkemell
Narancsos csirkemell

A csirkemellfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A narancslekvárt, a zúzott fokhagymát és a vajat egy tálban összekeverjük, ezzel bekenjük a filéket, majd tepsibe helyezzük. 3 dl. csi...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk