15 dkg csirkemell
20 dkg padlizsán
10 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg mozzarella sajt
3 szál bazsalikom
0,3 dl ketchup
1 teáskanál olíva olaj
Ízlés szerint tengeri só, bors
A csirkemellet ledaráljuk a vöröshagymával együtt, majd összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és a ketchuppal.
A padlizsán, a paradicsomot és a mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
Olíva olajjal kikent tepsibe rétegesen letesszük a padlizsánt, a paradicsomot, a sajtot és a darált húsos keveréket.
Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, tetejére paradicsomkarikákat és reszelt sajtot teszünk, majd meglocsoljuk egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként 376 Kcal és 23,3 g szénhidrátot tartalmaz.
A hozzávalókat egy serpenyőben összemelegítjük és a már megsült csirkeszárnyakat (sütőben, vagy valamilyen bundában sült) beleforgatjuk.
Elkészítési idő:A húst megmossuk és 4-5 szeletre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Ezt követően egy kiolajozott tepsibe tesszük a hússzeleteket. A pa...
Elkészítési idő:Baconszalonnát és a hagymát összepirítjuk, levéve a tűzről mehet hozzá a krémsajt és a petrezselyem, só, bors A csirkemelleket felszúrjuk, kinyitjuk, kívül belül sózzuk majd megpa...
Elkészítési idő:Egy lábosban olajat hevítek és beleteszem az apróra vágott hagymát és a durván felaprított zsályaleveleket és üvegesre megdinsztelem. Hozzáadom a rizst és egy kicsit pirítom. Felön...
Elkészítési idő: