15 dkg csirkemell
20 dkg padlizsán
10 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg mozzarella sajt
3 szál bazsalikom
0,3 dl ketchup
1 teáskanál olíva olaj
Ízlés szerint tengeri só, bors
A csirkemellet ledaráljuk a vöröshagymával együtt, majd összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és a ketchuppal.
A padlizsán, a paradicsomot és a mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
Olíva olajjal kikent tepsibe rétegesen letesszük a padlizsánt, a paradicsomot, a sajtot és a darált húsos keveréket.
Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, tetejére paradicsomkarikákat és reszelt sajtot teszünk, majd meglocsoljuk egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként 376 Kcal és 23,3 g szénhidrátot tartalmaz.
A melleket felvágjuk normál szeletekre, eközben pácot készítünk hozzá. Az olíva olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sót, oreganot,borsot összekeverjük, majd jól bedörzsöljük vele a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfe...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesEgy őzgerincet bacon-nel kibélelünk (ki is lóghat, majd a tetejére ráhajtjuk). A csirkemellet felkockázzuk és összekeverjük a tejföllel, liszttel, sajttal. A tojásokat a fűszerekke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű