menu

Családireceptkönyv.hu

Diétás Mediterrán rakott csirke


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



15 dkg csirkemell
20 dkg padlizsán
10 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg mozzarella sajt
3 szál bazsalikom
0,3 dl ketchup
1 teáskanál olíva olaj
Ízlés szerint tengeri só, bors

Elkészítés:


A csirkemellet ledaráljuk a vöröshagymával együtt, majd összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és a ketchuppal.
A padlizsán, a paradicsomot és a mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
Olíva olajjal kikent tepsibe rétegesen letesszük a padlizsánt, a paradicsomot, a sajtot és a darált húsos keveréket.
Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, tetejére paradicsomkarikákat és reszelt sajtot teszünk, majd meglocsoljuk egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben készre sütjük.

A recept 4 személyre szól, adagonként 376 Kcal és 23,3 g szénhidrátot tartalmaz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Isteni csirkecomb, ahogy még nem próbáltad
Isteni csirkecomb, ahogy még nem próbáltad

A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítju...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MÁJJAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
MÁJJAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB

A csirkecombokat kicsontozzuk.Megszórjuk a fűszerkeverékkel.A májról eltávolítjuk a hártyákat,megfelezzük.A csontok helyére 1/2 csirkemájat fektetünk ,eredeti formájukra igazítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Mustáros-fokhagymás csirkecombok
Csirkecomb - Mustáros-fokhagymás csirkecombok

1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. 2. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Libamáj vilmoskötével, grillázzsal
Libamáj vilmoskötével, grillázzsal

Szeleteljük fel a libamájat egy centis darabokra, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyünk mindegyik tetejére a bazsalikomlevelekből. Forrósítsunk fel egy na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk