6 csirkecomb
1 csirkemell
3 dl tej
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi rozmaring
só, bors
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál kukoricapehely
olaj
A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a húsokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
1. Kenjük be a füszerkeverékkel a combokat. A bört húzzuk fel és tömködjük meg a szelet sajtokkal. 2. Egy sütöben használható jénaiba, vagy bármibe beleöntjük a tejet és belerakju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A citrom héját hajszálvékony csíkokra vágom (vagy lereszelem), a levét kifacsarom, majd mindkettőt összekeverem az olajjal. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem, belekeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes