6 csirkecomb
1 csirkemell
3 dl tej
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi rozmaring
só, bors
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál kukoricapehely
olaj
A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a húsokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
Mártás: elkeverjük a sajtkrémet tejszínnel, tejföllel, mustárral és a zúzott fokhagymával, majd félretesszük. A húst, a sonkát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A felhevített...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hagymát egy kevés kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Amikor kifehéredik hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket, a bulgurt, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olívaolajjal, majd a megtisztított csirkemellek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük rajta. Lefedjük, mérsékeljük a hőfokot, és 8-10 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy serpenyőben, kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét. Sózzuk és borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű