menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész csirke, földarabolva
2 citrom, egyik szeletelve, másiknak a leve
2 narancs, egyik szeletelve, másiknak a leve
1 fej hagyma, vastag szálakra vágva
édesítő ízés szerint, pl. Lowely Sweet
1 dl olíva olaj
5 cikk fokhagyma
2 ek. vegyes zöldfűszer
1 tk. friss vagy szárított kakukkfű
1/2 tk. fűszerpaprika
só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

2. Egy nagyobb tálban keverd össze az olajat a fűszerekkel, a citrom és a narancs levével, illetve a mézzel.

3. A megtisztított és alaposan megmosott csirkehúst igazítsd el egy kényelmes sütőtálon. Locsold be az olajos fűszerkeverékkel, és oszlasd el a felületén. A legjobb, ha egy éjszakán át így pácolod. A felszeletelt citrom és narancskarikákat tűzdeld a húsdarabok közé. Végül szórj az egészre még friss rozmaringot és kakukkfüvet, illetve sót.

4. Takarás nélkül süsd nagyjából egy órán keresztül, vagy addig, míg a csirkehús belül is omlósan puha lesz.

5. Rögtön forrón tálalhatod is, esetleg kevéske frissen vágott zöldfűszerrel megszórva.

Tepsis csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Orsolya
Baconos csirke őzgerincben
Baconos csirke őzgerincben

- A csirkemellt apró darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzá adjuk a fokhagyma kinyomóval kinyomott fokhagymát. - A befűszerezett csirkét összekeverjük a tejföllel, sajttal...

Elkészítési idő: 1,5-2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilka
Sütőben sült fasírt TCM
Sütőben sült fasírt TCM

A tojásokat egy tálkában elhabarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy nagy tálba tesszük a darált húst és a megadott sorrendben bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Részeges”, pulyka’’ pikáns mártással.
Részeges”, pulyka’’ pikáns mártással.

A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és megg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Királyi csirkemell
Királyi csirkemell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk