4 kisebb libacomb,vagy 1,2 kg libaaprólék
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 szem bors
20 dkg rizs
40 dkg vegyes leveszöldség
só
A húst a hagymával,fokhagymával,és a borssal 2 liter enyhén sós vízben fedő alatt,lassú tűzön fél óráig főzzük.Hozzáadjuk a felaprózott zöldséget,és az egészet puhára főzzük.Kiemeljük a libacombokat a levesből,bekockázzuk a bőrüket,és forró sütőben pirosra sütjük,melegen tartjuk.A levest leszűrjük,tetejéről leszedjük a zsírt.A főtt zöldséget és a rizst tűzálló tálba tesszük,felöntjük 6 dl forró levessel,és a már amugy is forró sütőben 20-25 percig puhára pároljuk./Félidőben egyszer megkaverjük./A tetejére tesszük a sült libacombokat és azonnal tálaljuk.
Ha libaaprólékból készítjük,azt a főzés előtt felaprózzuk,és a főtt zöldségekkel egyidejűleg adjuk a rizshez.
A csirkemell közepébe zsebet vágunk. Sózzuk, borsozzuk. A baconszalonnát megpirítjuk a lilahagymával együtt, ha kihűlt a krémsajthoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonyakarikát rakunk. 2. Erre szórjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. 3. Kissé megsózzuk, ke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kolbász héját lehúzzuk, durván felaprítjuk. A paprikát kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. Ezeket elkeverjük a zsemlemorzsával és a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk és margarinban hirtelen elősütjük. 2. A szeleteket egy vajjal kikent tűzálló tálba szorosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes