menu

Családireceptkönyv.hu

Ludaskása


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 kisebb libacomb,vagy 1,2 kg libaaprólék
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 szem bors
20 dkg rizs
40 dkg vegyes leveszöldség

Elkészítés:


A húst a hagymával,fokhagymával,és a borssal 2 liter enyhén sós vízben fedő alatt,lassú tűzön fél óráig főzzük.Hozzáadjuk a felaprózott zöldséget,és az egészet puhára főzzük.Kiemeljük a libacombokat a levesből,bekockázzuk a bőrüket,és forró sütőben pirosra sütjük,melegen tartjuk.A levest leszűrjük,tetejéről leszedjük a zsírt.A főtt zöldséget és a rizst tűzálló tálba tesszük,felöntjük 6 dl forró levessel,és a már amugy is forró sütőben 20-25 percig puhára pároljuk./Félidőben egyszer megkaverjük./A tetejére tesszük a sült libacombokat és azonnal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha libaaprólékból készítjük,azt a főzés előtt felaprózzuk,és a főtt zöldségekkel egyidejűleg adjuk a rizshez.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rózsaszínű kacsamell (Buday)
Rózsaszínű kacsamell (Buday)

A kacsamellről lefaragom a húson túllógó zsíros részeket. Megsózöm, bedörzsölöm apróra vágott friss rozmaringgal, bazsalikommal. Serpenyóben, evőkanálnyi étolajon elősütöm, oly m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Csirke comb, burgonya
Csirke comb, burgonya

Burgonya, osolím, amerikai fűszerek, posýpem kömény és pokvapkám olaj. Comb comb, posýpem a fűszer. Csirke és kömény. Kétszer tedd a fólia, és tedd a krumplit. Adok krumplit a co...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Virgínia
Spenótos mozzarellás Csirkemell
Spenótos mozzarellás Csirkemell

A csirkemelleket vágd félbe hosszában, de ne teljesen. Sózd és borsozd be, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe. A spenótleveleket kevés olajon fonnyaszd meg, nyomkodd rá a fokha...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tavaszi újhagymás mustáros csirke
Tavaszi újhagymás mustáros csirke

Az olajon a csirkemellet lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, (Én itt szoktam beledobni a répát, ha éppen van otthon, de ez elhagyható. Csak én szeretem benne) majd hozzá öntjük a tejszí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk