4 kisebb libacomb,vagy 1,2 kg libaaprólék
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 szem bors
20 dkg rizs
40 dkg vegyes leveszöldség
só
A húst a hagymával,fokhagymával,és a borssal 2 liter enyhén sós vízben fedő alatt,lassú tűzön fél óráig főzzük.Hozzáadjuk a felaprózott zöldséget,és az egészet puhára főzzük.Kiemeljük a libacombokat a levesből,bekockázzuk a bőrüket,és forró sütőben pirosra sütjük,melegen tartjuk.A levest leszűrjük,tetejéről leszedjük a zsírt.A főtt zöldséget és a rizst tűzálló tálba tesszük,felöntjük 6 dl forró levessel,és a már amugy is forró sütőben 20-25 percig puhára pároljuk./Félidőben egyszer megkaverjük./A tetejére tesszük a sült libacombokat és azonnal tálaljuk.
Ha libaaprólékból készítjük,azt a főzés előtt felaprózzuk,és a főtt zöldségekkel egyidejűleg adjuk a rizshez.
A kacsamellről lefaragom a húson túllógó zsíros részeket. Megsózöm, bedörzsölöm apróra vágott friss rozmaringgal, bazsalikommal. Serpenyóben, evőkanálnyi étolajon elősütöm, oly m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonya, osolím, amerikai fűszerek, posýpem kömény és pokvapkám olaj. Comb comb, posýpem a fűszer. Csirke és kömény. Kétszer tedd a fólia, és tedd a krumplit. Adok krumplit a co...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vágd félbe hosszában, de ne teljesen. Sózd és borsozd be, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe. A spenótleveleket kevés olajon fonnyaszd meg, nyomkodd rá a fokha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz olajon a csirkemellet lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, (Én itt szoktam beledobni a répát, ha éppen van otthon, de ez elhagyható. Csak én szeretem benne) majd hozzá öntjük a tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű