Családireceptkönyv.hu

Csirke gyros


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
4 szelet, 1cm vastag csirkemellfilé szelet
1 evőkanál mediterrán vagy olasz fűszerkeverék
1 kápia paprika, vékonyra szeletelve
½ lilahagyma, vékonyra szeletelve
4 pita
salátalevelek, morzsolt feta sajt
A tzatziki szószhoz:
½ kígyóuborka, megpucolva, kis kockákra vágva
2 csésze hideg, natúr görög joghurt
4 teáskanál összezúzott fokhagyma
1/3 csésze apróra vágott kapor (friss vagy szárított)
1 ½ evőkanál frissen facsart citromlé
½ teáskanál só, vagy ízlés szerint
1/8 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:


1. A szósz minden összetevőjét pürésítsük össze. (Ha sűrűbb szószt szeretnénk, a turmixolás előtt nyomkodjuk ki a vizet az uborkából.) Ha van időnk, ezt még előző nap tegyük meg, hogy az ízek jobban összeérjenek.

2. Szórjuk meg a hússzeleteket a fűszerkeverékkel. Közepes lángon, egy nagy serpenyőben, oldalanként 5-6 perc alatt pirítsuk meg, majd vágjuk csíkokra.

3. Fektessük a pitákat tiszta munkafelületre. Tegyünk rá egy salátalevelet, a húscsíkokat, paprikát és a hagymát. A tetejére jöhet a tzatziki szósz és a feta sajt. Hajtsuk össze a pitát, mint egy szendvicset, vagy tekerjük fel, ha tortillában esszük.

Csirke gyros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ínyenc kacsasült
Ínyenc kacsasült

Elkészítése: 1.A száraz fűszereket megőröljük, a frisseket összeszecskázzuk, vagy lepréseljük. 2.Alaposan bedörzsöljük vele a kacsát, és egy éjszakát állni hagyjuk a fűszerpácba...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepsiben sült hagymás csirkecombok
Tepsiben sült hagymás csirkecombok

A csirkecombokat jól megmosom, megszárítom. Ezután bedörzsölöm a fűszerekkel. Mehet is egy tepsibe. A hagymákat megtisztítom és így egészben teszem a húsok mellé. A tetejét megl...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kínai szezámmagos csirke
Kínai szezámmagos csirke

A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkecomb édes-savanyú mártásban
Csirkecomb édes-savanyú mártásban

Combokat felkockázom kisebb darabokra,a gombát cikkekre vágom,olajon párolom,só,bors,fokhagymapor hozzáadásával,lehet víz nem is szükséges hozzá,de ha kell picit teszünk,mikor megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk