Laktató étel, ha nincs kedved sokat szöszölni a konyhában, ezt ajánlom.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
1 nagy hagyma
2 paradicsom
40 dkg borsó (mirelit)
1 teáskanálnyi őrölt paprika
só, bors
olaj
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olajon megdinszteljük. A húst is felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percen át pirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntjük, hogy ne égjen oda. A paradicsomot meghámozzuk és összeturmixoljuk, leöntjük vele és fűszerezzük, fedő alatt főzzük pár percig. Mikor elfőtte a levét és sűrű szaft maradt alatta, a borsót is belekeverjük és főzzük még pár percig, ezt követően kínálhatjuk is.
A megmosott és előkészített csirkeszárnyakat kend át olajjal, sózd meg, majd forgasd át a lisztben. A szárnyakat sorakoztasd kiolajozott tepsibe, és 200 fokon süsd 20 percig. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálkában összekeverem az olajat, mustárt, mézet és a fűszereket. Beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőzacskóba teszem. 170 fokon kb. 1 óra alatt megsütöm. Közben a forrá...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűForró, de nem forrásban lévő zsiradékba tesszük a megmosott, lecsepegtetett májakat, úgy, hogy a zsír ellepje, és nagyon lassú tűzön (nehogy forrjon, csak gyöngyözzön) puhára párol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű