A csirkemellhez
60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
200 ml ketchup
0.5 dl balzsamecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
só ízlés szerint
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
A húst feldaraboljuk és egy tálba tesszük, majd ráöntjük a tejet és lefedjük. 8-12 órát így pihentetjük. A lisztet és a fűszereket összekeverjük, egy zacskóba tesszük és két-három...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, hozzátess...
Elkészítési idő: 50-60 perc Nehézség: KönnyűA csirkét tisztítás és belezés után kívül-belül sózták, majorannával, borssal, pirospaprikával szórták meg, majd agyag masszával vonták be. Beledobták a parázsba, ahol néha-néha eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük. Ha szükséges, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk. A puha vajat összekeverjük a sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, majd henge...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű