A csirkemellhez
60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
200 ml ketchup
0.5 dl balzsamecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
só ízlés szerint
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
A pácot abban az edényben keverjük össze, amiben a combokat megsütjük. Beletesszük a csirkecombokat a pácba, és fóliával lefedve legalább 2 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, majd megszórjuk sóval, borssal. 2. A vajat kikeverjük mustárral, kevés borssal, pici citromlével, majd megkenjük vele a hús egyik old...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: Tojásokat felverjük,hozzákeverjük a tejfölt,foghagymát és a fűszereket. A húst szeletekre vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész csirkét részeire bontjuk. 2. A bográcsba olajat öntünk, amire ráöntjük a kockára aprított vöröshagymát. Megvárjuk, míg megüvegesedik, aztán rádobjuk a vékony csíkokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű