8 db csirkecomb
4 szelet bacon
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
3 dkg füstölt szalonna
2 dl fehérbor (száraz)
2 dl tejföl
A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
A húsok alá öntjük a bort.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).
1. A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. 2. A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kissé kivert húsokat sózzuk, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Tűzálló tál alját kikenjük margarinnal, és a húsokat rétegesen lerakjuk. A megmaradt tojást összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk. 2. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklop...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes