8 db csirkecomb
4 szelet bacon
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
3 dkg füstölt szalonna
2 dl fehérbor (száraz)
2 dl tejföl
A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
A húsok alá öntjük a bort.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt rá tudd hajtani a már megtölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételíz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A csirke mellet enyhén sós vízben megfőzni, ( levesben főztem) lecsepegtetni, hagyni kihűlni, majd apró kockákra feldarabolni. A sonkát/gépsonkát csíkokra szeletelni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű