4 db csirkecomb kettévágva
2 pohár tejföl
1 fej hagyma
20 dkg sajt
1 ek. mustár
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2-3 ek. liszt
pirospaprika
ételízesítő
A tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat. A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla a felesleget. Ezután alaposan megforgatok minden darabot a mártásba, úgy, hogy mindenhol a mustáros szósz. Egy tepsibe egymás mellé sorakoztatom a darabokat. tetejüket kicsit megszórom pirospaprikával, majd a karikára vágott hagymákat is ráterítem. Öntök alá egy kevés vizet, lefóliázom és közepes lángon beteszem a sütőbe. Ha már egy jó 45 percet sült, kiveszem, leveszem róla a takarást, megszórom a reszelt sajttal, és visszadugom, hogy a sajt megolvadjon, az étel pedig egy kis színt kapjon.
A megtisztított csirke szárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárny középső és comb részét megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott zellerszárat és be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét, brokkolit, fokhagymát és a hagymát felvágtam és feltettem főni, a csirkemellet lebontottam a csontról, sóztam és borsoztam, majd forró olivaolajos serpenyőbe raktam, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshús-szeleteket kicsit megklopfoljuk, letesszük egy sütőtál aljára, és grillport szórunk rá. Rákenjük a 2 dl tejfölt, és reszelt sajttal megszórjuk. Tetjére vöröshagyma-kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére halmozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű