60 dkg csirkecomb filé
1 mk só
Frissen őrölt bors
15 dkg reszelt, zsíros sajt
1 nagy ek vaj
1 nagy gerezd fokhagyma
Fél csokor petrezselyem (vagy medvehagyma, vagy más zöldfűszer)
1 kis tojás sárgája (vagy egy fél)
1 csipet só
A bundázáshoz:
3 tojás
15 dkg liszt (nekem szénhidrátcsökkentett)
4 ek szezámmag
A sütéshez:
bő olaj
A reszelt sajtot összenyomkodjuk-keverjük a vajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgával, a zúzott fokhagymával és a sóval. Nedves kézzel mogyorónyi golyócskákat formázunk belőle, további felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A csirkecombot ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Ebből diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk.
Megnedvesítjük a kezünket, egy csirkelabdát ellapítunk benne, beleteszünk egy sajtgolyót, majd a húst köré nyomkodjuk.
A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, a tojásokat felverjük egy csipet sóval. Először a lisztben, aztán a tojásban, majd ismét a lisztben forgatjuk meg a golyókat, végül a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, egy őzgerincformát vékonyan kikenünk zsírral. A megtisztított csirkét apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük és meghintjük sóval. A tejfölt simára keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes