500-600 g csirkemell filé
•0,5 tk só
•bors
•fokhagyma, snidling, kaliforniai paprika kockák, fűszerek ízlés szerint
A hártyáktól, inaktól megtisztított csirkemellet apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, egy kevés borsot és ízlés szerint a fűszereket. Én egy kevés fokhagymával ízesítettem. Késes aprítóval vagy botmixerrel tejesen krémesre turmixoljuk.Ha szép egynemű alufóliára tesszük, rudat formázunk belőle és szorosan feltekerjük. A végeket szaloncukor-szerűen megcsavarjuk, hogy teljesen tömör, feszes legyen a sonka. Tepsibe tesszük, öntünk alá 1,5 dl vizet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, levesszük az alufóliát és ízlés szerint őrölt csemege vagy csípős fűszerpaprikába forgatjuk. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Hűtőben 4-5 napig eláll
1. A friss csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 2. Egy közepes tűzálló tálat kizsírozunk, alulra bacont teszünk úgy, hogy túllógjon a tálon. 3. Rétegesen rak...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd megsütjük benne a paprikákat. Ha a paprika megsült, akkor csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra. A paprikákat még forrón zacskóba tesszük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykacombokat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat meghámozzuk hasábokra vágjuk. A húsokba hegyes késsel réseket vágunk, beletömködjük a fokhagymákat. Egy olajozott tepsire fektetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a gulyáskrémet. 3. Ha a máj megsült, hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk. 4. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz