500-600 g csirkemell filé
•0,5 tk só
•bors
•fokhagyma, snidling, kaliforniai paprika kockák, fűszerek ízlés szerint
A hártyáktól, inaktól megtisztított csirkemellet apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, egy kevés borsot és ízlés szerint a fűszereket. Én egy kevés fokhagymával ízesítettem. Késes aprítóval vagy botmixerrel tejesen krémesre turmixoljuk.Ha szép egynemű alufóliára tesszük, rudat formázunk belőle és szorosan feltekerjük. A végeket szaloncukor-szerűen megcsavarjuk, hogy teljesen tömör, feszes legyen a sonka. Tepsibe tesszük, öntünk alá 1,5 dl vizet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, levesszük az alufóliát és ízlés szerint őrölt csemege vagy csípős fűszerpaprikába forgatjuk. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Hűtőben 4-5 napig eláll
A csirkemellet felkockázom,olajon fehéredésig pirítom. A bunda hozzávalóit egy tálba rakom csomómentesre keverem.A víz menyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű le...
Elkészítési idő:A pulykahúst ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.. --A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük a...
Elkészítési idő: 30A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap...
Elkészítési idő: