- 1 kg csirke- vagy pulykamell
- 15 dkg aszalt szilva
- 20 dkg sajt
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A csirkemellből (vagy pulykamellből) szép nagy szeleteket vágunk, közepesen kiklopfoljuk (ne túl vastagra, de ne is hajszálvékonyra, mert akkor szétszakad felgöngyöléskor). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szeleteket, és mindegyik közepére teszünk egy csík sajtot és 2-3 szem aszalt szilvát. A keskenyebb részénél két oldalt felhajtjuk egy picit a töltelékre, majd a hosszabbik részénél felgöngyöljük/feltekerjük.
A felgöngyölt húsokat megforgatjuk a lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába és bő forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Párolt rizzsel vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk,borsozzuk,megszórjuk cayenne-i borssal és szárnyas fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykahús-darabkákat alaposan megtisztítom minden hártyától és íntól, majd egyforma kockákra vágom. Az apró kockákra vágott vöröshagymát felforrósított olajon megüvegesítem, bel...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét felkockázzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a felenge...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű