- 1 kg csirke- vagy pulykamell
- 15 dkg aszalt szilva
- 20 dkg sajt
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A csirkemellből (vagy pulykamellből) szép nagy szeleteket vágunk, közepesen kiklopfoljuk (ne túl vastagra, de ne is hajszálvékonyra, mert akkor szétszakad felgöngyöléskor). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szeleteket, és mindegyik közepére teszünk egy csík sajtot és 2-3 szem aszalt szilvát. A keskenyebb részénél két oldalt felhajtjuk egy picit a töltelékre, majd a hosszabbik részénél felgöngyöljük/feltekerjük.
A felgöngyölt húsokat megforgatjuk a lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába és bő forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Párolt rizzsel vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk.
1. A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy jénai tálba helyezzük. 2. A paradicsomokat kettévágjuk, a fokhagymát rányomjuk és a friss bazsalikomlevelet i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg. 2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket. 3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást villáv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű