20 dkg szeletelt bacon szalonna
kb. 1 kg csirkemellfilé
sültcsirke-fűszersó
1/2 kg darált sertéshús
2 tojás
só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt kömény
5-6 gerezd fokhagyma
Egy kb. 10 centi széles és 32 centi hosszú őzgerincformát kibéleltem a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szélén is túllógjanak.
A húst szeletekre vágtam, klopfoltam, majd beszórtam a fűszersóval.
A hússzeletekkel is kibéleltem a formát.
A töltelékhez a darált húshoz adtam a tojásokat, a tisztított, zúzott fokhagymát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, pirospaprikával és őrölt köménnyel, alaposan összekevertem.
Ezt a tölteléket a szalonnával és csirkemellel kibélelt őzgerincforma közepébe kanalaztam, szépen elegyengettem.
A töltelék tetejére is fűszerezett mellszeletek kerültek, amit végül a lelógó szalonnadarabokkal fedtem be.
Az őzgerincformát nagyobb tepsire fektettem, betakartam alufóliával, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütöttem.
A sütőből kivéve leemeltem a tepsiről, eltávolítottam róla az alufóliát. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, és az őzgerincformából a sütőpapírra fordítottam a húst.
A sütőbe visszatéve addig hagytam sülni, míg szép, pirult lett kívülről is.
Kihűlve, hidegen gyönyörűen szeletelhető,
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, megszárítjuk, majd mindkét oldalát sóval és borssal beszórjuk. A mártáshoz egy nagyobb edénybe tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a mustárt, mézet, ráreszeljük vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vize...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű