60 dkg pulykamell,
5 dkg liszt,
1 dl étolaj,
5 dkg vöröshagyma,
12 dkg csirkemáj,
15 dkg gomba,
őrölt bors,
fél csokor petrezselyemzöld,
1 dl tejszín,
10 dkg reszelt sajt,
só.
A pulykamell szeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és a forró olajba téve szép pirosra megsütjük. Olajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A hús sütéséből visszamaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkemájat és a vékonyra felszeletelt gombát. Sóval, őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük és lepirítjuk. Megszórjuk 2 dkg liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel. Amikor sűrű péppé állt össze, a tűzről levesszük és egyformán elosztjuk a pulykamell szeleteken. Meghintjük reszelt sajttal és a sütőben a sajtot ráolvasztjuk. Vajas zöldborsóval és kelbimbóval tálaljuk.
A megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, úgyszintén a gombát is. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkeverjük a mustárt, a fokhagymát az olívaolajjal, kakukkfűvel sóval, borssal, majd félretesszük. A csirkemellet megmosom és szárazra törlöm, fél cm vastagságú szeletekre vágom....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk. 2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű