60 dkg pulykamell,
5 dkg liszt,
1 dl étolaj,
5 dkg vöröshagyma,
12 dkg csirkemáj,
15 dkg gomba,
őrölt bors,
fél csokor petrezselyemzöld,
1 dl tejszín,
10 dkg reszelt sajt,
só.
A pulykamell szeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és a forró olajba téve szép pirosra megsütjük. Olajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A hús sütéséből visszamaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkemájat és a vékonyra felszeletelt gombát. Sóval, őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük és lepirítjuk. Megszórjuk 2 dkg liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel. Amikor sűrű péppé állt össze, a tűzről levesszük és egyformán elosztjuk a pulykamell szeleteken. Meghintjük reszelt sajttal és a sütőben a sajtot ráolvasztjuk. Vajas zöldborsóval és kelbimbóval tálaljuk.
Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom. Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. (Természetesen nem muszáj vegyes húsból csinálni, de nálunk mindegyiknek megvan a maga rajongótábo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, borsot, és a sót. Forgassuk meg benne a csirkemelleket. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a vajat, tegyük bele a csirkét,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű