1 db csirkemellfilé
20 dkg szeletelt, füstölt bacon szalonna
kevés zsír
ízlés szerint só, bors, fokhagyma, majoránna
1 kg burgonya
2 evőkanál étolaj
15 dkg vaj
ízlés szerint só, bors, rozmaring vagy majoránna
A megmosott csirkemellet kb. kétujjnyi csíkokra vágjuk (kb. 12 db lesz belőle), megsózzuk, borsozzuk, majd mindet egyenként baconba tekerjük. A tekercseket vékonyan zsírozott tepsibe fektetjük, s mindre rászeletelünk fél-fél gerezd fokhagymát. Alufóliával lefedve, kb. 30 percig sütjük közepes tűzün, majd ha megpuhult a hús, fólia nélkül pirosra sütjük.
Ezalatt a körethez megpucoljuk és nagyobb hasábra vágjuk a burgonyát és sós vízben puhára (majdnem készre) főzzük. Leszűrjük és beletesszük egy tálba, amiben előzőleg összekevertük az olajat, az olvasztott vajat és a fűszereket. Átforgatjuk benne a krumplit, majd tepsibe vagy sütőtálba öntjük. Krumplinyomóval minden szemet megnyomunk kissé, hogy minél nagyobb felülettel érintkezzenek a tepsivel, mert annál ropogósabb kéreg sül rajta.
A sütőben pirosra sütjük. Egyszerűen betehetjük a hús tepsije alá vagy fölé, nagyon klasszul megsülnek együtt! (hagyományos sütőben is!)
Fektessük egy tepsibe vagy tűzálló tálba a sóval bedörzsölt, megborsozott csirkehúst. Gyaluljuk le a cukkíniket, a hagymát, zölpaprikát és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot....
Elkészítési idő:A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirk...
Elkészítési idő: