menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egész falusi csirke és 2 comb
3 nagy fej makói vöröshagyma
4 gerezd makói fokhagyma
1 paradicsom, vagy 1 dl házi paradicsomlé
1 pritamin, vagy kápia paprika
Víz, só
3 evőkanál finomra őrölt, jó minőségű, magyar fűszerpaprika

Elkészítés:


Feldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Feltesszük főni, és amikor már forr, akkor beleszórjuk a fűszerpaprikát. A végén beleaprítjuk a fokhagymát, és beleszaggatjuk a galuskát. Így galuskával csak másnapig áll el, tehát ha több napra készítjük, akkor a nokedlit külön kell megfőzni.

Csirkepaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Egzotikus, paradicsomos csirke jázminrizzsel
Egzotikus, paradicsomos csirke jázminrizzsel

A feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Serpenyős cordon bleu recept
Serpenyős cordon bleu recept

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sűlt kacsacomb
Sűlt kacsacomb

A kacsacombokat a darabos tengeri sóval és fehér borssal befűszerezzük, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk. 2 Rátesszük a megtisztított fokhagymát és az egyik szál rozm...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
CSIRKEMÁJ PÖRKÖLT PÁROLT RIZZSEL
CSIRKEMÁJ PÖRKÖLT PÁROLT RIZZSEL

a megpuvolt apróra szelt hagymát az olajon megpároljuk majd hozzá adjuk a májat fűszerezzük..felöntjük kevés vízzel puhára főzzük a riszt is megfőzzük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk