kb. 250 g csirkemell
2 nagyobb paradicsom
paprika (kb. 100 g)
egy kisebb vöröshagyma
só, bors, leheletnyi édesítő (a paradicsom miatt szoktam bele tenni, de tényleg csak nagyon keveset)
kókuszolaj
1 tojás
kb. 50 g fetasajt
durum (vagy teljes kiőrlésű, vagy ch csökkentett) tészta (kb. 40-50 g adagonként, szárazon mérve)
A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A lecsós alaphoz kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük. Hozzákeverünk egy tojást és “besűrítjük” vele. Belemorzsoljuk a fetasajtot, hozzákeverjük a csirkét. Főtt tésztával tálaljuk. (Tészta nélkül is finom.)
A répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirí...
Elkészítési idő:A kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény. Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.
Elkészítési idő:A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: 30 perc