kb. 250 g csirkemell
2 nagyobb paradicsom
paprika (kb. 100 g)
egy kisebb vöröshagyma
só, bors, leheletnyi édesítő (a paradicsom miatt szoktam bele tenni, de tényleg csak nagyon keveset)
kókuszolaj
1 tojás
kb. 50 g fetasajt
durum (vagy teljes kiőrlésű, vagy ch csökkentett) tészta (kb. 40-50 g adagonként, szárazon mérve)
A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A lecsós alaphoz kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük. Hozzákeverünk egy tojást és “besűrítjük” vele. Belemorzsoljuk a fetasajtot, hozzákeverjük a csirkét. Főtt tésztával tálaljuk. (Tészta nélkül is finom.)
A csirkemájat mosd meg, az ereket és a hártyákat éles késsel távolítsd el, így sütés közben nem fog fröcsögni az olaj. Nézd meg, hogy nem maradt-e rajta epe. Ha igen, akkor keser...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplikat lereszeljük,és jól elkavarjuk benne a felsorolt hozzávalókat. 2. Forró olajban, mondjuk egy palacsinta sütőben jó nagy tócsnikat sütünk. 3. A húst csíkokra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű