kb. 250 g csirkemell
2 nagyobb paradicsom
paprika (kb. 100 g)
egy kisebb vöröshagyma
só, bors, leheletnyi édesítő (a paradicsom miatt szoktam bele tenni, de tényleg csak nagyon keveset)
kókuszolaj
1 tojás
kb. 50 g fetasajt
durum (vagy teljes kiőrlésű, vagy ch csökkentett) tészta (kb. 40-50 g adagonként, szárazon mérve)
A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A lecsós alaphoz kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük. Hozzákeverünk egy tojást és “besűrítjük” vele. Belemorzsoljuk a fetasajtot, hozzákeverjük a csirkét. Főtt tésztával tálaljuk. (Tészta nélkül is finom.)
A húsokat jól megmossuk és egy tányérra tesszük. A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, átkenjük vele a húsokat. Ha a combokon a bőr is rajta marad, akár alá is...
Elkészítési idő: 40 percA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő:KARAJ FELVÁGOTT egy szép karajt.. minden oldalról alaposan besóztam... 4-5 napig jó ha a sóban van.. aztán egy fokhagymás szemes borsos, egy fej hagyma is mehet bele annyi vizb...
Elkészítési idő: