kb. 4 db csirkemell
só
bors
1 ek étolaj
250 g koktélparadicsom
200 ml főzőtejszín
1 csokor friss bazsalikom
125 g mozzarella
100 g kenősajt
A csirkemellet megmossuk, hagyjuk lecsepegni. Forró olajban mindegyik oldalát 5 percig elősütjük.
A paradicsomokat kettévágjuk, a bazsalikomot megmossuk, fekaprítjuk.
A tejszínt elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a sajtot, a bazsalikom 2/3-t, sózzuk, borsozzuk.
Kivajazott tepsibe helyezzük a húsokat és a paradicsomot, ráöntjük a szószt és a kockákra vágott mozzarellát elhelyezzük a csirkemelleken.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 200 C-on (légkeverèsesben 175 C-on).
Rizzsel vagy krokettel tálaljuk
A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek átjárják. A fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. Burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, sütőporral, fűszerekkel, és a sörrel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A húsokat megmártj...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA csirkét tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd jól sózd be. A puha vajat keverd össze az aprított petrezselyemmel, a citromlével, a pirospaprikával, egy gerez...
Elkészítési idő: 1:50 perc Nehézség: Könnyű