kb. 800 g kicsontozott csirke felsőcomb
1/2 db piros kaliforniai paprika
2 tojás
300 g reszelt sajt
3 ek liszt
petrezselyem
kb. 200 g bacon szalonna
só, bors, csirke fűszerkeverék
A csirkecombokat bepácoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
Lereszeljük a sajtot, a 2 tojást felverjük (mint a rántottára).
Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy a szélek lelógjanak.
A csirkecombokat beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba és a sajtba.
Belerakunk a szalonnával kibélelt formába egy sor csirkét. Rárakjuk a csíkokra vágott paprikát, megszórjuk petrezselyemmel. Utána rátesszük az utolsó csirkecomb réteget, ráhajtjuk a tetejére a lelógó bacon szalonnát.
Letakarjuk a formát az alufóliával.
Előmelegített sütőbe 180 fokon (alul-felül sütés) 1 órát sütjük, majd levesszük az alufóliát, és addig sütjük még, ameddig a szalonna a tetején is szép ropogósra sül (kb. 5-10 perc).
Kivesszük a sütőből a rakott csirkecombot, és a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1 éjszakát a hűtőbe hagyjuk. Hidegen vagy felmelegítve nagyon finom.
Köretnek használható mindenféle saláták, burgonya, fokhagymás-szósz.
A csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. Burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 225ºC fokra előmelegítjük. A megtisztított burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, tűzálló tálba tesszük, és kissé megsózzuk. A csirkecombokat gyengén kiverjük, m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk alisztet és folyamatosan kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű