Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-fokhagymás-mustáros csirkemell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
250 ml főzőtejszín
4 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint piros paprika
zsiradék - vaj, vagy olaj

Elkészítés:


A húst megmossuk, majd, kisméretű kockákra vágjuk. Sózzuk, és félre tesszük.
A fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk.
Vöröshagymát megpucoljuk apróra vágjuk,(én tettem bele lila hagymát is) majd olajon megpirítjuk a hagymát.
A megmosott, kockára vágott csirkemellet rátesszük és fehéredésig gyakori kevergetés mellett pároljuk. Amikor már minden kis kockának minden oldala szépen kifehéredett, hozzáadjuk a fokhagymát, mustárt, fűszereket. Alaposan átkeverjük.
Majd felöntjük a tejszínnel és kb. 10 perc alatt már kész
Párolt mexikói zöldséges rizzsel tálaltam

Tejszínes-fokhagymás-mustáros csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes csirkemell filé
Tejszínes csirkemell filé

2 db kifilézett csirkemellet kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. Forró olajon megkérgesítjük. A szeleteket cserépedénybe tesszük. Amikor mind átsült, akkor a serpenyőbe, amibe a c...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Édes savanyú csirkemáj wokban
Édes savanyú csirkemáj wokban

A csirkemájat forró olajon, wokban elősütöttem. Minden fűszerezés nélkül, addig sütöttem, míg levet engedett, és a lé, már nem volt rózsaszín. A lét külön öntöttem, (később felhasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Rakott bolognai csirke
Rakott bolognai csirke

Elkészítem a csirkecombokat pörköltnek (én alsó-felső combokat szoktam vegyesen) gazdagon fűszerezem, a lényeg hogy főzés közben jó sok lé legyen mindig alatta, amikor a husi megfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk