300 g csirkemellfilé
2 db nagy alma
1 evőkanál gyömbérpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
A sütéshez:
1 evőkanál olaj
A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk.
Jól összekeverjük a gyömbérporral és állni hagyjuk kb.1/2 órát. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott almákat. Hozzáadjuk a fahéjat. Tovább pirítjuk, míg az alma meg nem puhul.
Melegen tálaljuk. Rizzsel, vagy hagymás tört krumplival körítjük
A megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMegpucoljuk, majd megmossuk és felkockázzuk a krumplit. Feltesszük főni sós vízben. Leszeleteljük a lila káposztát. Kevés olajon a porcukrot karamellizáljuk és rátesszük a káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy tálban a citromlevet, a pirospaprikát, és a lilahagymát. A csirkemelleket forgassuk meg a citromos lében, majd rakjuk félre kb 10 percre. A pác hozzávalóit kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat átkenjük a fűszerekkel. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kivajazott tepsibe tesszük, fűszerezzük. A húsokat rátesszük és öntünk rá 0,5 dl vizet, majd vajdar...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű