4 szelet csirkemell
só
A töltelékhez:
2 db tojás
1 kis pohár natúr joghurt
5 dkg reszelt füstölt sajt
só
őrölt bors
1 db sárgarépa
fél kaliforniai paprika
5 dkg gomba
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
Vénusz olaj
A burgonyakroketthez:
50 dkg burgonya
1 evőkanál margarin
2 db felvert tojás
6 dkg finomliszt
2 cikk natúr sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt bors
ízlés szerint só
A panírozáshoz:
3 db tojás
zsemlemorzsa
A zöldségféléket feldaraboljuk, kevés vajon vagy olajon megpároljuk. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Tojást a joghurttal, sóval és a borssal felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot. Kisebb olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük. Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk, a csirkemellekre tesszük, teszünk rá párolt zöldségeket, ki mit szeret, feltekerjük, bepanírozzuk, és forró olajban megsütjük.
A kroketthez a burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, a többi hozzávalókkal összekeverjük.
A burgonyamasszát lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
Megjegyzés:
Egy kisebb tálban keverd össze a fűszereket: fokhagyma, római kömény, paprika, oregano, só, feketebors. Öntsd hozzá az ecetet és a citrom levét és a reszelt héját. Mosd meg a csir...
Elkészítési idő:A csirkeszárnyat megmosom, ételizesítőbe forgatom szárazra törlöm, a szárnyak közé teszem a szívtől megszabadított csirkemájat és a csirkeszárnyba helyezett, majd lisztbe, tejjel h...
Elkészítési idő:A combokról lehúzzuk a bőrt (aki szereti az rajta hagyhatja), megmossuk, és a csont mellett mélyen fent is lent is bevagdaljuk. A fűszersót elkeverjük az olajjal. Majd ezzel...
Elkészítési idő: