5 szál újhagyma, zöldjével együtt apróra vágva
3 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 friss csípős paprika (Scotch Bonnet) bármilyen színű, kimagozva, apróra vágva
2 szál friss kakukkfű levelei, vagy 2 evőkanál szárított
1/4 csésze őrölt szegfűbors
2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
1 1/2 evőkanál só
1 csésze víz
2 kg csirke felsőcomb kicsontozva, vagy 2 kis csirke negyedekre vágva
Keverjük össze a hozzávalókat - kivéve a vizet és a csirkét - egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vizet, hogy egy laza mártást kapjunk.
Tegyünk félre belőle egy 1/2 csészényit a tálaláshoz.
Pácoljuk a csirkét a maradék mártásban legalább 1 órát, vagy 24 órát (minél tovább, annál jobb). Közben többször forgassuk meg a húst a pácban.
Szabadtéri grillen, bő parázs felett süssük meg a húsokat, közben locsolgassuk a pálclével. A csirke akkor kész, amikor tapintásra kemény és enyhén égett.
Készülhet konyhai grillen, esetleg a sütő grill fokozatán, ám ekkor nélkülöznünk kell a füstös ízhatást.
15 percig pihentetjük a húsokat, majd -ha szükséges - apró darabokra vágva tálaljuk egy nagy tálon a félre tett mártással.
Köretként párolt vegyes zöldséget (sárgarépa, zöldbab) és Fesztivalt (kukoricadarás, édeskés, fűszeres kenyeret) adhatunk.
Video: http://www.marthastewart.com/344414/jerk-chicken
A cukkinit, a parasztkolbászt és a sonkahagymát karikákra, a csirkemellet és a többi hozzávalót kockákra vágjuk. A húst sózzuk, befűszerezzük, és állni hagyjuk 15-20 percet. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát kikenjük zsírral vagy olajjal és belerakosgatjuk a szeletelt bacont úgy,hogy kilógjon belőle .A petrezselymet apróra vágjuk, a csirkemellet kockára vágjuk ( bőrét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet (kb. 60-70 dkg), csíkokra vágtam, és rádobtam az előzőleg olajon megdinsztelt kis fej vöröshagymára. 2. Fehéredésig sütöttem, majd leszórtam pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz