5 szál újhagyma, zöldjével együtt apróra vágva
3 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 friss csípős paprika (Scotch Bonnet) bármilyen színű, kimagozva, apróra vágva
2 szál friss kakukkfű levelei, vagy 2 evőkanál szárított
1/4 csésze őrölt szegfűbors
2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
1 1/2 evőkanál só
1 csésze víz
2 kg csirke felsőcomb kicsontozva, vagy 2 kis csirke negyedekre vágva
Keverjük össze a hozzávalókat - kivéve a vizet és a csirkét - egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vizet, hogy egy laza mártást kapjunk.
Tegyünk félre belőle egy 1/2 csészényit a tálaláshoz.
Pácoljuk a csirkét a maradék mártásban legalább 1 órát, vagy 24 órát (minél tovább, annál jobb). Közben többször forgassuk meg a húst a pácban.
Szabadtéri grillen, bő parázs felett süssük meg a húsokat, közben locsolgassuk a pálclével. A csirke akkor kész, amikor tapintásra kemény és enyhén égett.
Készülhet konyhai grillen, esetleg a sütő grill fokozatán, ám ekkor nélkülöznünk kell a füstös ízhatást.
15 percig pihentetjük a húsokat, majd -ha szükséges - apró darabokra vágva tálaljuk egy nagy tálon a félre tett mártással.
Köretként párolt vegyes zöldséget (sárgarépa, zöldbab) és Fesztivalt (kukoricadarás, édeskés, fűszeres kenyeret) adhatunk.
Az apróra vágott hagymákat minimális kókuszolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, a túrót, a fűszereket és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel apró kis golyócskákat formálunk belőle, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékonyra szeleteljük és 1 éjszakára fokhagymakrémes tejbe áztatjuk. Másnap kivesszük, lecsepegtetjük. A kétféle sajtot lereszeljük és összekeverjük. Egy tepsit kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat elkeverjük a mustárral, sózzők, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát. Ebbe a pácba forgatjuk a melleket, majd egy jól zárható dobozba a hűtőbe tesszük legalább 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű