2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
25 dkg gomba
3 ek olaj
3 ek paradicsompüré
1 tk fűszerpaprika
1,5 dl tejföl
1 ek liszt
só
bors
Galuskához:
2 tojás
35 dkg liszt
só
1 ek olaj
medvehagyma (néhány szál)
A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük.
A maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a paradicsompürét. Kevés víz hozzáadása után belerakjuk a felszeletelt gombát, átkeverjük, és a gomba megpuhulásáig főzzük.
Beletesszük a már megsült csirkét, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítjük a paprikást.
A galuskához a felvert tojást, a sót, a lisztet és az aprított medvehagymát annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy, sűrű massza alakuljon ki.
Galuskaszaggatón forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére, még 1 percet főzzük, leszűrjük, majd felhevített olajon megforgatjuk.
Tálaláskor még medvehagymát szórhatunk rá.
A húst kis kockákra vágjuk és kevés olajon kifehérítjük. A pirospaprika kivételével mindennel megfűszerezem. Felöntöm 2 dl vízzel majd fedő alatt kb fél órát párolom. Ezalatt megsü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét csíkokra vágtam, majd kevés olívaolajon elősütöttem. 2. Közben egy lábosban a vékony karikára vágott póréhagymát megfonnyasztottam, majd rádobtam a hámozo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé. A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsos szalonna apró kockákra, hagyma, fokhagyma, hegyes erős paprika apróra kockázva, összesütöd, aztán jöhet a disznócomb (lehet csirke mell is), megvárod, míg kifehéredik a husi,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű