Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
25 dkg gomba
3 ek olaj
3 ek paradicsompüré
1 tk fűszerpaprika
1,5 dl tejföl
1 ek liszt

bors

Galuskához:

2 tojás
35 dkg liszt

1 ek olaj
medvehagyma (néhány szál)

Elkészítés:


A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük.

A maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a paradicsompürét. Kevés víz hozzáadása után belerakjuk a felszeletelt gombát, átkeverjük, és a gomba megpuhulásáig főzzük.

Beletesszük a már megsült csirkét, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítjük a paprikást.

A galuskához a felvert tojást, a sót, a lisztet és az aprított medvehagymát annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy, sűrű massza alakuljon ki.

Galuskaszaggatón forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére, még 1 percet főzzük, leszűrjük, majd felhevített olajon megforgatjuk.

Tálaláskor még medvehagymát szórhatunk rá.

Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst kis kockákra vágjuk és kevés olajon kifehérítjük. A pirospaprika kivételével mindennel megfűszerezem. Felöntöm 2 dl vízzel majd fedő alatt kb fél órát párolom. Ezalatt megsü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkemell csíkok Bakonyi módra
Csirkemell - Csirkemell csíkok Bakonyi módra

1. A csirkemell filét csíkokra vágtam, majd kevés olívaolajon elősütöttem. 2. Közben egy lábosban a vékony karikára vágott póréhagymát megfonnyasztottam, majd rádobtam a hámozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hencsi
Mustáros csirkemáj
Mustáros csirkemáj

A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé. A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Húsos szalonna apró kockákra, hagyma, fokhagyma, hegyes erős paprika apróra kockázva, összesütöd, aztán jöhet a disznócomb (lehet csirke mell is), megvárod, míg kifehéredik a husi,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk