KIRÁLYI CSIRKEMELL: Hozzávalók 4 személyre. 1 kg csirkemell filézve, 4 dl tej, 1 dl konyak, só, bors, 1 teavaj, 20 dkg sajt, 10 dkg darált dió, liszt. Elkészítése: a csirkemelleket felszeleteled,( mintha rántanád), tálba teszed és felöntöd a tejjel, konyakkal, só, bors ízlés szerint. Hagyod ázni kb. 3-4 órát. Kiveszed, lecsepegteted, majd beleforgatod lisztbe és nagyon forró teavajban hirtelen kisütöd. Szigorúan teavajban!!!! A kisütött hússzeleteket lerakod tepsibe, a maradék vajat rálocsolod. A tetejét megszórod reszelt sajttal, és beborítod a darált dióval. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöd és kész. Mennyei eledel. Köretként krumplipüré és saláta jó hozzá. Jó étvágyat!
1. A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. 2. Húskalapáccsal gyengén megveregetem, megsózom. 3. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a fűszereket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A húsok mindkét oldalát meghintjük sóval és fedeles jénai edénybe helyezzük őket. Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű