30 dkg friss spenót
1 gerezd fokhagyma
30 dkg túró
1 tojás
2 e.k búzadara
5 db réteslap
80 dkg csontos csirkemell
só, frissen őrölt bors
olívaolaj
5 dkg vaj
A spenótot megmossuk, megszárítjuk, felcsíkozzuk. Olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt megdinszteljük, és hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a túróval, hozzákeverjük a tojást, a búzadarát, sózzuk, borsozzuk. A réteslapot megkenjük olvasztott vajjal, és egymásra helyezzük őket. A tölteléket a réteslapok egyik oldalára helyezzük, majd nem túl szorosan feltekerjük a rétest. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A csontos csirkemellet megpucoljuk, megmossuk. Tűzálló tálba helyezzük, a bőrét megkenjük olívaolajjal, körbesózzuk tengeri sóval. Alufóliával lefedjük a tálat, és 1 órára betesszük sülni 220 fokra, majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk a csirke bőrét. Szeletelve kínáljuk. A csontos sült csirkemell sokkal szaftosabb lesz, mintha szeletben sütöttük volna.
A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral és állni hagyjuk kb.1/2 órát. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat sóval és borssal verjük fel egy tálban. A lisztet keverjük össze a keményítővel egy másik tálban. A csirkemellet daraboljuk fel, majd minden darabot először mártsunk be...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: Könnyű1. A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd kevés olajon kezdjük el pirítani. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és őrölt köménnyel. 3. Ha a hús kifeh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított csirkemelleket nagyobb csíkokra, falatkákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverem keverőgéppel, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű