1 csirkemell
12 szelet bacon
15 dkg mozzarella
10 dkg ementáli
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lereszeljük. A hússzeletekre halmozzuk a sajtokat és feltekerjük, majd beletekerjük a bacon szeletekbe. Egy hőálló edényt olajjal kikenünk és szorosan egymás mellé tesszük a feltekert csirkéket, ha szükséges hústűvel megtűzhetjük őket, hogy ne bomoljanak ki. Egy kevés (0,3 dl elég) vizet öntünk alá és 180 fokon sütjük 25 percen át, időközben meg is fordítjuk.
A pácnak valókat egy kőmozsárban összetörjük: fokhagyma gerezdek, só, bors, rozmaring- és kakukkfű levelek. Az elkészült páccal alaposan bedörzsöljük a libacombokat. lefóliázzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott hagymát, megszórjuk paprikával, beletesszük a feldarabolt húst, és megsózva kevés vízzel félig puhára pároljuk. 2. Kiolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. 2. Ennél a pontnál...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz