menu

Családireceptkönyv.hu

Búbos gomba és hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 fél csirkemell filé, só, 6 szelet zsemlekenyér (vagy zsemle, vagy amilyen kenyérféléből akarjuk), víz az áztatáshoz, 6 db főtt tojás, 1 db nyers tojás, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1,5 fehér kanál ételízesítő/vagy só ízlés szerint, őrölt bors ízlés szerint, 6 tölteni való gomba, só, kevés margarin, vaj a húsok és gomba tetejére

Elkészítés:


A tojásokat megfőzzük, majd hideg vizet engedni rá, hogy mielőbb kihűljenek. A gombát megtisztítani és besózni és leborogatni. A kitört lábacskáit apróra vágni. A sütőt 200 fokra bemelegíteni. A csirkemell filéket vízszintesen kettévágni, mindkét oldalukat megpergetni sóval és sütőpapírral bélelt tepsire rakni. A kenyérszeleteket vízbe áztatni, amikor megáztak, alaposan kicsavarni és tálba tenni. Hozzáadni az apróra vagdalt kemény tojásokat (tojásszeletelővel felszeleteltem, majd 90 fokkal elfordítva újra vágtam, és kész is volt az aprított főtt tojás), ugyancsak hozzáadni a felaprított petrezselyemzöldet, nyers tojást, ételízesítőt, őrölt borsot, és jól elvegyíteni a tölteléket, amit aztán kb. azonos vastagságban eloszlatni a húsok tetején, úgy, hogy maradjon a gombákba is. A kimaradt töltelékhez hozzákeverni a felaprózott gombatönköket, meg egy-két csipet sót, jól elvegyíteni, és a besózott gombákba töltöteni, és azok is a tepsire kerülnek. Minden hús és gomba tetejére mogyorónyi margarint rakni, és máris mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.

Búbos gomba és hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconos fűszeres csirke dobverő
Baconos fűszeres csirke dobverő

1. A csirke combokat alaposan megmossuk, a bőrét lehúzzuk úgy, hogy az alsó porcos részre hajtogatjuk, majd szárazra töröljük. 2. A fűszereket összekeverjük, a csirkéket beolajo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldséges pirított tészta (kínai)
Zöldséges pirított tészta (kínai)

A zöldséges húsnál a hangsúly a pácon van, amit közvetlenül sütés előtt kell a húsra önteni. Az összes zöldséget felaprítjuk falatnyi darabokra, a gyömbért és a hagymát finomra. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gombás szelet
Csirkemell - Gombás szelet

1. A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen pirosra sütjük. 2. A gombát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, a hagymát apróra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk