Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyömbéres-mustáros csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személyre
- 2 csirkecomb
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál csípős dijoni vagy ír mustár
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1/2 kávéskanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
a körethez:
- 10 dkg basmati rizs
- 20 dkg sárgarépa
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál fekete szezámmag
- 1-2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
- olaj
- só

Elkészítés:


A mustárból, a gyömbérből, a mézből és az olajból elkészítjük a pácot, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst, és 1-2 órára félretesszük. Ezután a combokat kiolajozott, tűzálló tálba helyezzük, és 180 fokos sütőben félideig alufóliával lefedve, majd anélkül kb. 1 óra alatt megsütjük.
Közben a körethez a rizst vastag aljú fazékban, kevés olajon megpirítjuk, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt megpároljuk. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A sárgarépát vékonyra karikázzuk, nagy lángon, kevés olajon vastag aljú serpenyőben megsütjük, majd a szezámmaggal és a korianderzölddel összeforgatjuk. Melegen, a hússal együtt tálaljuk.

Gyömbéres-mustáros csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hagymás, tejszínes csirkecomb
Hagymás, tejszínes csirkecomb

A csirkecombot kevés olajon megsütöm, kiveszem az olajból, az olajban megpuhítom a hagymákat, a petrezselymet, felöntöm tejszínnel, mustárt keverek bele, sózom, borsozom és belerak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell ragu borsóval, egyszerű
Csirkemell ragu borsóval, egyszerű

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olajon megdinszteljük. A húst is felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percen át pirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntjük, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Barbara
Mindent bele sült csirkemell
Mindent bele sült csirkemell

-A csirkemellet megmossuk. Majd félbe vágjuk kihajtjuk és kívül belül, sózzuk, borsozzuk, bekenjük bazsalikommal. Belül megkenjük paradicsomszósszal. Rátesszük a csirkemellsonkát,...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás fasírozott csirkecomb filéből
Gombás fasírozott csirkecomb filéből

A gombát a vöröshagymával egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön, majd ledaráljuk. Ledaráljuk a húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk