menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinis csirkemell


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db fél csirkemell (kb. 1 kg)
2 nagyobb sárgarépa (kb. 20-25 dkg)
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini (kb. 25-30 dkg)
1 ek. provence-i fűszerkeverék
1/2 tk. pirospaprika
2-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2,5 dl tejszín
3 ek. olívaolaj

Bors

Elkészítés:


Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd.
2. A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát.
3. Egy nagyobb serpenyőben pirítsd közepes lángon a csirkemelleket 2 ek. olívaolajban 6+6 percig mindkét oldalán. Ha kész, vedd ki egy tányérra.
4. Ugyanabba a serpenyőbe önts még 1 ek. olívaolajat, add hozzá a répát és a cukkinit. Így a zöldségek a csirkemell ízét is átveszik.
5. Pirítsd közepes-nagy lángon, időnként forgatva 3 percig.
6. 3 perc után add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
7. 1 perc után adj hozzá ízlés szerint őrölt borsot és a provence-i fűszerkeveréket.
8. Még egy percig forgasd az egészet nagy lángon.
9. Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és keverd el.
10. Add hozzá a paprikát, keverd el azzal is, és tedd vissza a tűzre.
11. Forrald be, majd tedd bele a csirkemelleket.
12. 5 percig közepes lángon főzd még, a csirkemelleket egyszer-kétszer megforgatva, hogy jobban átvegyék a cukkinis szósz ízét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ami a provence-i [ejtsd kb.: provanszi] fűszerkeveréket illeti, ezt ma már a legtöbb közepes vagy nagyobb élelmiszerüzletben lehet kapni. Általában majorannából, rozmaringból, kakukkfűből, oregánóból és levendulából áll, és úgy ahogy van jó ennek az ételnek. Próbáld meg beszerezni, hidd el, megéri!

Cukkinis csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Galántai csirkecombok
Galántai csirkecombok

Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Stahl féle mustáros hagymás csirke
Stahl féle mustáros hagymás csirke

A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A húst sózd, borsozd, szórd meg vegetával, majd pici olajon süsd elő pár percig mindkét oldalról. Amíg a hús sül, keverd össze kézi habverővel a feh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Töltött csirkecombok bulgurral
Töltött csirkecombok bulgurral

A combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá. A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tüzes göngyölt csirkemell recept
Tüzes göngyölt csirkemell recept

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A csípős paprikát négy szeletbe vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet füstölt tarját,mozzarella sajtot, 1-1 szelet c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk