4 db fél csirkemell (kb. 1 kg)
2 nagyobb sárgarépa (kb. 20-25 dkg)
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini (kb. 25-30 dkg)
1 ek. provence-i fűszerkeverék
1/2 tk. pirospaprika
2-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2,5 dl tejszín
3 ek. olívaolaj
Só
Bors
Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd.
2. A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát.
3. Egy nagyobb serpenyőben pirítsd közepes lángon a csirkemelleket 2 ek. olívaolajban 6+6 percig mindkét oldalán. Ha kész, vedd ki egy tányérra.
4. Ugyanabba a serpenyőbe önts még 1 ek. olívaolajat, add hozzá a répát és a cukkinit. Így a zöldségek a csirkemell ízét is átveszik.
5. Pirítsd közepes-nagy lángon, időnként forgatva 3 percig.
6. 3 perc után add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
7. 1 perc után adj hozzá ízlés szerint őrölt borsot és a provence-i fűszerkeveréket.
8. Még egy percig forgasd az egészet nagy lángon.
9. Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és keverd el.
10. Add hozzá a paprikát, keverd el azzal is, és tedd vissza a tűzre.
11. Forrald be, majd tedd bele a csirkemelleket.
12. 5 percig közepes lángon főzd még, a csirkemelleket egyszer-kétszer megforgatva, hogy jobban átvegyék a cukkinis szósz ízét.
Ami a provence-i [ejtsd kb.: provanszi] fűszerkeveréket illeti, ezt ma már a legtöbb közepes vagy nagyobb élelmiszerüzletben lehet kapni. Általában majorannából, rozmaringból, kakukkfűből, oregánóból és levendulából áll, és úgy ahogy van jó ennek az ételnek. Próbáld meg beszerezni, hidd el, megéri!
A csirkemelleket kockára vágjuk, pálcára tűzzük felváltva a hagymával és szalonnával és sütőpapíros tepsiben megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet pácoljuk be minél korábban, akár 1-2 nappal előbb is. Ezután rakjunk tüzet, és egy nagyobb rácsra helyezzük rá a nyársakat, amelyekre feltűzdeltük a csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet fűszerezzük és klopfoljuk Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgassuk a szeleteket megrakjuk lecsóval,spenóttal Befedjük újabb hússzeletekkel és bakonnal 200 fokos...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejszínes gombás hús előkészítésénél, a húst felszeletelem, a vöröshagymát kockára aprítom, a gombát csíkokra vagdosom. A tejfölt, egy evőkanál liszttel simára keverem. A hússze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű