1 nagyobb, konyhakész csirke
só, bors, bazsalikom, kakukkfű
kb. 3 evőkanál liszt
7-8 evőkanál olaj
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
25 dkg gomba
3 paradicsom
1,5 dl száraz rozé
4-6 szelet szendvicskenyér
4 tojás
A sütéshez: olaj
A díszítéshez: petrezselyemzöld
Megmossuk a csirkét, konyhai papírtörlővel letörölgetjük róla a nedvességet. Előkészítjük
a zöldségeket: apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagymát, kisebb kockákra aprítjuk a paradicsomot, szeleteljük a gombát.
Feldaraboljuk a húst, bedörzsöljük sóval, kevés borssal, és lisztbe forgatjuk. Minden darabot jól körbepirítunk felforrósított olívaolajon, majd tálra szedjük őket. A visszamaradt olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát. Belekeverjük a gombát, majd miután levet ereszt, mellétesszük a paradicsomot és a fokhagymát is. Bazsalikommal, kakukkfűvel fűszerezzük, felöntjük a borral, és visszatesszük bele a húst. Fedő alatt, kis lángon 30-40 perc alatt puhára pároljuk. Mielőtt a csirke teljesen elkészül, megsütünk fejenként 1 tükörtojást, és megpirítjuk a kenyérszeleteket.
Tálaláskor a tányér közepére kerül a ragu, arra a hús, a tetejére pedig a tojás. Petrezselyemzölddel díszítjük, félbevágott pirítóssal fogyasztjuk.
♥ egész csirke helyett combokból is készíthetjük.
♥ Az eredeti receptben vagylagosan szerepel a gyöngy-, illetve a vöröshagyma
♥ Pirítós helyett tagliatelle tésztát is főzhetünk köretként a hús mellé.
A csirkemellet kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Vízszintes felületre, szorosan egymás mellé fektetjük a baconszeleteket, 4-4 szelettel számolva adagonkén...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA pác összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban és megforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, hogy mindenből jusson mindenhova. (Tipp: 1 teáskanál keményítőt is dobjunk a pácba a mé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. A csirkemellet apró kockára vágom, majd a késsel tovább aprítom, mintha petrezselyemzöldet vágnék. – használhattok konyh...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű