1 nagyobb, konyhakész csirke
só, bors, bazsalikom, kakukkfű
kb. 3 evőkanál liszt
7-8 evőkanál olaj
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
25 dkg gomba
3 paradicsom
1,5 dl száraz rozé
4-6 szelet szendvicskenyér
4 tojás
A sütéshez: olaj
A díszítéshez: petrezselyemzöld
Megmossuk a csirkét, konyhai papírtörlővel letörölgetjük róla a nedvességet. Előkészítjük
a zöldségeket: apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagymát, kisebb kockákra aprítjuk a paradicsomot, szeleteljük a gombát.
Feldaraboljuk a húst, bedörzsöljük sóval, kevés borssal, és lisztbe forgatjuk. Minden darabot jól körbepirítunk felforrósított olívaolajon, majd tálra szedjük őket. A visszamaradt olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát. Belekeverjük a gombát, majd miután levet ereszt, mellétesszük a paradicsomot és a fokhagymát is. Bazsalikommal, kakukkfűvel fűszerezzük, felöntjük a borral, és visszatesszük bele a húst. Fedő alatt, kis lángon 30-40 perc alatt puhára pároljuk. Mielőtt a csirke teljesen elkészül, megsütünk fejenként 1 tükörtojást, és megpirítjuk a kenyérszeleteket.
Tálaláskor a tányér közepére kerül a ragu, arra a hús, a tetejére pedig a tojás. Petrezselyemzölddel díszítjük, félbevágott pirítóssal fogyasztjuk.
♥ egész csirke helyett combokból is készíthetjük.
♥ Az eredeti receptben vagylagosan szerepel a gyöngy-, illetve a vöröshagyma
♥ Pirítós helyett tagliatelle tésztát is főzhetünk köretként a hús mellé.
Forrósítsunk fel 1,5 evőkanál sertészsírt egy lábasban, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát, amíg arany barnává válik. Vegyük lejjebb a gázt, adjunk hozzá fél teáskanál csemege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bekenjük vele a csirkét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, de a végét nem vágjuk le. 2. Háromszögbe hajtjuk egy fél csirkemáj köré, a szárnyvéget beakasztjuk a szárnytő alá. 3. A szokásos módon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű