Családireceptkönyv.hu

Zöldséges-csirkés rizs


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 bögre rizs
500 g csirkemell filé
450 g brokkoli
200 g zöldborsó (én mirelit)
kurkuma

bors
pirospaprika
150 g joghurt
2 ek tejföl
0,5 db citrom leve

Elkészítés:


Minden hozzávalót külön elkészíteni.
Megfőzni a rizst, a borsót, párolni a brokkolit.
A csirkét kis darabokra vágni, kevés olajon megpirítani, sóval borrsal és kevés pirospaprikával megfűszerezni.
A rizst, a borkkolit, a borsót, a csirkét összekeverni majd ráönteni a joghurtot, a tejfölt és az egészet megfűszerezni kurkumával, borssal és a végén ráfacsarni a citromot, majd az egészet újra összekeverni.

Zöldséges-csirkés rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyros tál friss salátával
Gyros tál friss salátával

A megmosott hússzelet kiklopfoljuk, és csíkokra vágjuk. Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell szeletek mustáros palacsinta köntösben
Csirkemell szeletek mustáros palacsinta köntösben

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A 20 dkg lisztből, ásványvízből és a tojásokból csipet sóval, mustárral, fehér borssal sűrű palacsintatésztát kever...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő: 45erc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Sörben pácolt csirkecombok sütőben sütve
Sörben pácolt csirkecombok sütőben sütve

A csirkecombokat megmossuk és egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát a mustárba keverjük és hozzáadjuk az olajat is és a fűszereket. Ezzel átkenjük a combokat és felöntjük a sörrel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk