1,5 bögre rizs
500 g csirkemell filé
450 g brokkoli
200 g zöldborsó (én mirelit)
kurkuma
só
bors
pirospaprika
150 g joghurt
2 ek tejföl
0,5 db citrom leve
Minden hozzávalót külön elkészíteni.
Megfőzni a rizst, a borsót, párolni a brokkolit.
A csirkét kis darabokra vágni, kevés olajon megpirítani, sóval borrsal és kevés pirospaprikával megfűszerezni.
A rizst, a borkkolit, a borsót, a csirkét összekeverni majd ráönteni a joghurtot, a tejfölt és az egészet megfűszerezni kurkumával, borssal és a végén ráfacsarni a citromot, majd az egészet újra összekeverni.
A megmosott hússzelet kiklopfoljuk, és csíkokra vágjuk. Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A 20 dkg lisztből, ásványvízből és a tojásokból csipet sóval, mustárral, fehér borssal sűrű palacsintatésztát kever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: 45erc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk és egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát a mustárba keverjük és hozzáadjuk az olajat is és a fűszereket. Ezzel átkenjük a combokat és felöntjük a sörrel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű