- 4 dl Krusovice világos sör,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 ek mustár,
- 3 ek méz,
- 1 tk keményítő,
- 60 dkg csirkeszárny,
- Ízlés szerint só és chili,
A hozzávalókat egy tűzálló tálban össze keverem, beleteszem a szárnyakat, befedem benedvesített sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 45 percet sütöm, majd leveszem a papírt és visszateszem a sütőbe további 15 percre.
A sütési idő sütőnként változhat, amikor már szép aranysárga a hús, akkor elkészült.
Ízlés szerint salátával, mártogatóssal, sült burgonyával kínálom.
A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, felszeletelem, enyhén megklopfolom és némi zsiradékkal kikent tűzálló tálba sorakoztatom a szeleteket, sózom borsoz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, szárazra töröljük, és besózzuk. Egy teflon serpenyőben 10 percig pároljuk olívaolajon, kevés fehérborssal megszórva. Közben a megmosott, szárazra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsdarálón ledarálunk 4 gerezd fokhagymát és 70 dkg csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy kis üveg kb 15 dkg apró csiperkekonzervet lecsepegtetünk. A fokhagymás csirke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű