1 csomag penne tészta
45 dkg csirkemell
8 szelet bacon
10 dkg reszelt parmezán
30 dkg füstölt mozzarella
2 dl főzőtejszín
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük, fűszerezzük és kevés olajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük. A vajat egy edénybe tesszük és felolvasszuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a zúzott fokhagymát, megdinszteljük. Ezt követően a lisztet is belekeverjük és folyamatos kavargatás mellett 1-2 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről és felöntjük a tejszínnel, újra felmelegítjük, de folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós. Amikor elkezd sűrűsödni fűszerezzük és belekeverjük a reszelt sajtokat is, majd a húst is hozzáadjuk. A leszűrt tésztát kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzáadjuk a szószos csirkét és jól összekeverjük. A bacont felszeleteljük és a tetejére halmozzuk, 180 fokon sütjük 20 percen át.
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat alaposan megmostam, kettévágtam, sóztam borsoztam, piros paprikával meghintettem, reszelt fokhagymával bedörzsöltem, pár kanálnyi olajjal összekevertem és végül eg...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. 2. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz