3 db egész csirkecomb, só, bors, 1 mokkáskanál csirkesült fűszerkeverék (tartósítószermentes), 3-4 db. új sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 9-10 db.kisebb újkrumpli, 1 db. paradicsom, 10-12 szelet cukkini, 8-10 karika paprika, zellerlevél, petrezselyem levél, 2 db. sonkahagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, diónyi vaj
A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel , minden combba beledugunk egy fokhagyma gerezdet, egy kicsit pihentetjük. Kiolajazott tepsibe tesszük a combokat , teszünk rá zeller, petrezselyemzöldet, hagymakarikát , öntünk rá egy dl vizet, és alufóliával jól betekerve forró sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a zöldségeket , megmossuk, megpucoljuk, a nagyobb krumplit kettőbe vágjuk,a répát, petrezselyemgyökeret középen elvágjuk, a kisebbet egészben hagyhatjuk, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük, a sonkahagymát hosszában kettőbe vágjuk. A sütőben a combokat fólia alatt 30 percig pároljuk, majd rátesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és visszahelyezzük az alufóliát, további 30 percig percig pároljuk, közben két-három alkalommal is a zafttal meglocsoljuk . Ha megpuhultak a zöldségek és a hús is, levesszük a fóliát és megpirítjuk. Nálam összesen kb. 1,5 órán keresztül sült, 180 fokon a légkeverésesés sütőben.
A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A laskagombát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát,...
Elkészítési idő: 40 percA csirkecombokat félbe vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel. Felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd félretesszük. A kockára vágot...
Elkészítési idő: 40 percA csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk. A tálkában összekeverjük az olívaolajat, a fűszereket és a citromlevet. A csirkemell-szeleteket megforgatjuk a pácb...
Elkészítési idő: 30 percA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszel...
Elkészítési idő: 1 óra