Családireceptkönyv.hu

Tepsis színkavalkád


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 db egész csirkecomb, só, bors, 1 mokkáskanál csirkesült fűszerkeverék (tartósítószermentes), 3-4 db. új sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 9-10 db.kisebb újkrumpli, 1 db. paradicsom, 10-12 szelet cukkini, 8-10 karika paprika, zellerlevél, petrezselyem levél, 2 db. sonkahagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, diónyi vaj

Elkészítés:


A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel , minden combba beledugunk egy fokhagyma gerezdet, egy kicsit pihentetjük. Kiolajazott tepsibe tesszük a combokat , teszünk rá zeller, petrezselyemzöldet, hagymakarikát , öntünk rá egy dl vizet, és alufóliával jól betekerve forró sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a zöldségeket , megmossuk, megpucoljuk, a nagyobb krumplit kettőbe vágjuk,a répát, petrezselyemgyökeret középen elvágjuk, a kisebbet egészben hagyhatjuk, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük, a sonkahagymát hosszában kettőbe vágjuk. A sütőben a combokat fólia alatt 30 percig pároljuk, majd rátesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és visszahelyezzük az alufóliát, további 30 percig percig pároljuk, közben két-három alkalommal is a zafttal meglocsoljuk . Ha megpuhultak a zöldségek és a hús is, levesszük a fóliát és megpirítjuk. Nálam összesen kb. 1,5 órán keresztül sült, 180 fokon a légkeverésesés sütőben.

Tepsis színkavalkád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos-babos libacomb
Kolbászos-babos libacomb

A babot a főzést megelőző este alaposan átmossuk, hideg vízbe áztatjuk. Másnap a libacombok bőrét lefejtjük, falatnyi darabokra vágjuk, és nagy lábasba téve kisütjük. A pörcöt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szaftos csirkecomb baconbe tekerve
Szaftos csirkecomb baconbe tekerve

A húsokat megmossuk, sózzuk és borsozzuk és mindegyiket egy szelet baconbe tekerjük, ezután kiolajozott tepsibe tesszük. A hagymát apróra vágjuk és mellé rakjuk, az olajbogyóval eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Piept de Pui cu Sos de Smantana si Cascaval
Piept de Pui cu Sos de Smantana si Cascaval

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in 4 portii. Il saram si-l piperam dupa gust. Pasul 2 (facultativ): Amestecam un iaurt cu putin ulei si cu boia de ardei. Punem bucatile de pui in a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk