Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirkefalatok zöldborsóval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkecomb filé

frissen őrölt bors
1 ek liszt
1 ek vaj
3 ek olívaolaj
5 szál újhagyma fehér része
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé
2 ek mézes mustár
60 dkg frissen kifejtett borsó
2 dl tejszín
1 ek krémsajt

Elkészítés:


A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).

Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta.Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.

Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Csirkemell őzgerincben recept
Csirkemell őzgerincben recept

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
csirkemáj fűszeres bundában
csirkemáj fűszeres bundában

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirke belsőség > Csirkemáj fűszeres bundában Csirkemáj fűszeres bundában recept Csirkemáj fűszeres bundában Beküldve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réffy
Fűszeres kacsa mandarinnal
Fűszeres kacsa mandarinnal

A páchoz a borókabogyót, mustármagot, rozmaringos, mustármagot, borsot mozsárban kicsit összedolgozzuk, vagy nagy késsel összenyomjuk, fokhagymát szintén. Serpenyőben megforrósítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk