Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirke krumplival, lila hagymával és fokhagym


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (kettévágva a forgónál)
1 kg krumpli
3-4 gerezd fokhgyma
1-2 fej lila hagyma
csirke fűszersó
ételízesítő

Elkészítés:



a krumplit meghámozom, és lehetőleg egyforma karikákra vagdalom. Beteszem a tepsibe, megszórom ételízesítővel és összeforgatom. Erre pakolom a befűszerezett csirkecomb darabokat, majd elszórom köztük a felcikkezett lila hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kevés vizet öntök alá (kb 1,5 dl) és fóliával letakarva előmelegített sütőbe tolom egy jó órára. Utána leveszem a fóliát, és addig hagyom még sülni, míg szép színt nem kap a hús.

Tepsis csirke krumplival, lila hagymával és fokhagym

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdei gombás sült csirkecomb
Erdei gombás sült csirkecomb

A csirkecombokat ízlés szerint megszórjuk grill fűszerrel. Érdemes használat előtt megkóstolni a grill fűszert, mert nem mindegyik egyformán sós. Az enyém enyhén sós volt. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Paprikás csirke
Paprikás csirke

A hagymát nagyon finomra vágjuk. Legjobb, ha aprítóba tesszük. A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk. Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádo...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos parajjal töltött jércemell,tejszínes burgonya
Sajtos parajjal töltött jércemell,tejszínes burgonya

A csirkemellet félbevágjuk. A vastagabbik oldala felől éles, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk. Vékonyan felcsíkozzuk a megmosott parajt. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolozsvári csirke
Kolozsvári csirke

A csirkét megtisztítjuk, majd kisebb darabjaira vágjuk. Megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk