Kacsaháj (bőrrel, vagy bőr nélkül)
Egyenlő méretekre vágni. (Én a 2-3 cm kockákat szeretm.)
1-2 dl víz egy lábasba, bele a háj, kis lángon olvadoz.
Amikor kiolvadta a zsír és a víz elpárolgott, a töpörtyűk felúsznak a felszínre.
Ekkor leszedni a zsír nagy részét, mert kevés zsíron pirul szépen.
Az elkészült töpörtyűt kézből vízzel megpermetezni - ettől lesz ropogós.
Meg lehet spriccelni tejjel is - ettől barna lesz.
A nagyméretű töpörtyűt célszerű leszűrni és úgy tárolni, a kisdarabosat lehet zsírjában tartani.
Sózni csak fogyasztáskor!
Kb 1 óra alatt kész, a végén ott kell állni mellette!
A csirkemellfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A narancslekvárt, a zúzott fokhagymát és a vajat egy tálban összekeverjük, ezzel bekenjük a filéket, majd tepsibe helyezzük. 3 dl. csi...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűHús szeleteket sózzuk, borsozzuk majd paprikás lisztbe forgatjuk. Letesszük őket egy tepsibe vagy tűzálló edénybe. Tejfölt összekeverjük delikáttal, fokhagymával és borssal. Ráöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű