levesben főtt 2 pulykacomb,
a hagymás raguhoz: 4-5 vöröshagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, majoránna, 1-2 evőkanál olaj,
a káposztához: 1 kg fehér káposzta, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, fél fej vöröshagyma, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 15 dkg kimagozott aszalt szilva, 1 evőkanál ecet
A puha pulykacombot kicsontozzuk, felszeleteljük, és tepsibe fektetjük. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, szétszedegetjük, majd a főszerekkel és az olajjal összekeverjük, a húsra szórjuk. Sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a hagyma meg nem puhul (kb. 30 perc - ez alatt a hús is kissé megpirul.) A káposztát a
hagyományos párolt káposztához hasonlóan készítjük el, de a kimagozott aszalt szilvát már az elején hozzáadjuk, és együtt főzzük puhára.
Tálaláskor a húst a hagymás raguval leöntjük, a szilvás káposztát mellé halmozzuk.
Petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.
Elkészítési idı: 1 óra 10 perc
Energiatartalom: 3921 kJ/ 938 kcal
Italajánlat: rozé
Mielőtt elkészítem az ételt, előző este bepácolom a csirkecombokat. A combokat jól megmosom, kettévágom, sózóm, borsozom, majd félreteszem. Mindkét hagymát karikára, vagy kisebb ko...
Elkészítési idő: 60-120 Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávalót késes aprítóban felvágunk (a húst ne pépesítsük, inkább darabos legyen), majd egy keverőtálban összedolgozunk. 2. Maréknyi darabokat kicsípve a masszából goly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a cukkinit kockára vágjuk. Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, megpirítjuk rajta a csirkemellet, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukkini...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a lekapargatott és hosszában félbevágott sárgarépákat ferdén 1/2 cm vastagra szeleteljük. A megtisztított hagymát félbe-, majd csíkokra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű