1 db egész, konyhakész fiatal kacsa (1,7 kg), só, zsír a sütéshez, burgonya a körethez, egy kis víz a kacsa alá
Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát.
Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön.
Dörzsöljük be jól sóval.
Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát és öntsünk alá egy kis vizet.
Fedjük be és mehet is a sütőbe.
Pároljuk 0,5 órát fedő alatt, majd süssük 200 C-on kb. 0,5 - 0,75 órán keresztül fedő nélkül, renszeressen locsolgatva.
Ha megsült, pirosra sült, tálalható a körettel (most fött burgonya volt).
A sütés alatt elkészíthető a burgonya, vagy más köret is.
A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és gazdagon meghintjük kakukkfűvel. Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Csak a magházat távolítjuk el, és negyedekre vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: 1 - 1 1/2 óra Nehézség: Közepes1. A csirkecombokat kettévágtam. 2. A tepsibe kevés olajat öntöttem, arra helyeztem a húst. 3. A krumplikat megmostam, meghámoztam, karikára vágtam, és a hús mellé raktam k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a nagyobb darabokra vágott húst és fehéredésig pirítom. 2. Ekkor rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és felöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz