1,5 kiló csirkecomb
250 g vaj
2 hagyma
3 fokhagyma
5 evőkanál curry
1 nagy pohár tej
3 evőkanál sűrített paradicsom
3 pohár csirkehúslé
só és bors
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Lehúzzuk a bőrét. Félretesszük.
Hőálló tálba vagy tepsibe felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a curryt, elkeverjük és 5 percig kis lángon sütjük.
Beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk és borsozzuk. Pirulásig sütjük, kb. 12 percig, minden darabot kétszer megforgatva. Ha kell, még teszünk bele vajat.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, elkeverjük és lefedjük. 20 percig sütőben sütjük.
A csirkemelleket vékony (egész) szeletekre vágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk ételízesítőt is. Hirtelen mindkét oldalát elősütjük egy leheletnyi olajon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keverd össze a sóval és borssal, forgasd meg benne a felkockázott csirkemellet, majd tedd félre. Készítsd el a szószt: 1 evőkanál olajon, közepes lángon párold a fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzáadjuk a lime levét, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük az olívaolajjal. A csirkecombokat alaposan be...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA csirke alaplé főzése 25 perc alatt elkészült, a csirkemell csontból és a combból. A csirkehusit kockákra vágom, a zöldséget aprítom. Hagymán és fokhagymán a csirkét kissé megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű