500 g pulykamell filé
1 kicsi vöröshagyma
3 közepes sárgarépa
1 kis darabka karalábé és zeller
1 petrezselyem gyökér
1 babérlevél
1 ek. mustár
só, bors, ételízesítő
víz
1 ek. zsiradék, például kókuszolaj
A húst vágd tetszőlegesen szeletekre, kockákra vagy csíkokra, a zöldségeket pucold meg.
A hagymát egy kiskanálnyi kókuszzsíron pirítsd meg.
Add hozzá a húst, majd a többi zöldséget: ezeket hagyd viszonylag nagy darabokban, mert majd ki kell halászni őket az edényből. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket és fűszerezd babérlevéllel, sóval, borssal és ha van otthon, egy kis ételízesítővel. A zöldségeket közben teszteld villával, mert ha megpuhultak, jön a következő művelet.
Vedd le a tűzről az edényt, a zöldségeket szedd ki a főzőlé nagy részével együtt, csak a hús maradjon. Botmixerrel készíts belőle pürét és egy kanálnyi mustárt is keverj hozzá.
Az egészet öntsd vissza a a húsra és még pár percig főzd.
Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk sózzuk, borsozzuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a lereszelt fokhagymával és mackósajttal, liszttel tojással. Ebbe a masszába t...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűMivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőr...
Elkészítési idő: 65 min Nehézség: Könnyűa csirkecombokat előkészitjük -e rövidebb csontot eltávolitjuk a combból -a hagymát kicsit olajon megfonyasztjuk -a sonkát + főtt tojást felkockázzuk -az áztatott kenyeret kics...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Nehéz