• 50 dkg csirkemell filé, olívaolaj,
• 1 fej hagyma,
• 1 gerezd zúzott fokhagyma, reszelt gyömbér,
• 1 lime kifacsart leve,
• 2 mokkáskanál kurkuma, őrölt kardamom, őrölt koriánder, őrölt fahéj, csipetnyi piros chilipor,
• 200 ml kókusztej, só ( tengeri ),
• barnarizs köretnek
1. Első lépésként a barnarizzsel foglalkoztam, mivel az köztudottan több időt igényel.
2. A csirkemellet csíkokra/ kockákra vágtam és hagytam állni fél órát a lime levében, illetve hozzáadtam a reszelt gyömbért is.
3. Ezután olívaolajban üvegesre pirítottam a felaprózott hagymát és hozzáadtam a csirkemellet gyömbérestől, lime levével együtt.
4. Pár percig lassú tűzön kavargattam, amíg a hús megfehéredett, majd hozzáadtam a kókusztejet és az összes felsorolt fűszert.
5. Kb. 10-15 perc főzést igényel, amíg a hús elkészül.
6. Tálalásnál zöld petrezselyem levéllel díszítettem!
A csirkecombot megtisztítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bőrt fellazítjuk. A vajat kikeverjük a finomra vágott rozmaringgal, sóval, borssal, 1 gerezd reszelt fokhagymával, és a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, megtöltjük sárgarépával, fehérrépával, a gerezdjeire szedett naranccsal, friss rozmaringgal. Tűzálló tálba tesszük, mellé narancs és körtegere...
Elkészítési idő: kb. 3 óra Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot, oregánót apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és borssal...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű