2 adag
2 evőkanál olívaolaj
250 g csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g bulgur (szárazon)
5 evőkanál sűrített paradicsom
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
3 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
3 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)
só
feketebors (őrölt)
350 ml víz
petrezselyemzöld
A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A csirkemell-filéket előző este fokhagymás tejbe áztatjuk. Másnap a húst szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott jén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmosom és letörölgetem. Majd egy műanyag edénybe, amibe beleférnek a pácolni való mellek is, először mézet, sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát és fűszereket t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A krumplikat lereszeljük,és jól elkavarjuk benne a felsorolt hozzávalókat. 2. Forró olajban, mondjuk egy palacsinta sütőben jó nagy tócsnikat sütünk. 3. A húst csíkokra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst, a túrót, a reszelt almát, a tojásokat és a fűszereket jól összegyúrjuk. Vizes kézzel golyócskákat formálunk belőle, majd sütőben 180-200 fokon vagy kókuszolajban
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű