2 adag
2 evőkanál olívaolaj
250 g csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g bulgur (szárazon)
5 evőkanál sűrített paradicsom
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
3 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
3 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)
só
feketebors (őrölt)
350 ml víz
petrezselyemzöld
A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A csirkét szétbontjuk, és a részeket megsózzuk és olívaolajon megpirítjuk. A lilahagymát és a fokhagymát apró, a cukkinit közepes kockákra vágjuk. A csirkét eltávolítjuk a fazékból...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesFelkockázom a vöröshagymát, és a répát julien-re vágom (metéltre csíkozom) félre teszem Felkockázom a csirkemellet, majd erős tűzön aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a hagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk. . Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűa húst mossuk megtörölgetjük folpackkal letakarva kicsit kiverjük sózzuk borsozzuk mindegyikre egy sonka egy sajtot fektetünk, majd félbe hajtjuk és húsverővel összekalapáljuk őket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű