Családireceptkönyv.hu

NYárson sült galamb


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db galamb
½ csésze olívaolaj
10 szem töltött olívabogyó
2 dl fehérbor
2 db citrom
½ csomó zsálya
½ csomó tárkony
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:


1. A galambokat mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk meg.

2. A töltött olívabogyókat metéljük apróra.

3. Készítsünk marinádot a felaprított fűszernövényekből, az olívaolajból, a fehérborból meg a citromléből.

4. A galambokat tegyük egy tálba, öntsük rájuk a marinádot, és legalább éjszakára hagyjuk pácolódni.

5. Ezután szedjük ki és tűzzük nyársra a galambokat.

6. Grillsütőben vagy a sütőben 120 C-fokon 30 percig süssük.

7. Sütés közben kenegessük a marináddal.

8. A pecsenyelét fogjuk fel zsírfogó tálcán, és tálalás előtt öntsük a galambokra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss fűszeres salátával tálaljuk.

NYárson sült galamb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell baconbe – a fokhagyma és a fűszerek
Csirkemell baconbe – a fokhagyma és a fűszerek

A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstöltsajtos csirkemell
Füstöltsajtos csirkemell

A csirkemell szeletek fűszerezzük, majd a reszelt füstölt sajttal rétegezzük. Én őzgerinc formában készítettem. 45percig fóliával letakarva, 200 fokon sütöttem, majd fólia nélkül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojással töltött csirkemell
Tojással töltött csirkemell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Caprese csirkemell
Caprese csirkemell

1. A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy jénai tálba helyezzük. 2. A paradicsomokat kettévágjuk, a fokhagymát rányomjuk és a friss bazsalikomlevelet i...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk