4 db galamb
½ csésze olívaolaj
10 szem töltött olívabogyó
2 dl fehérbor
2 db citrom
½ csomó zsálya
½ csomó tárkony
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
1. A galambokat mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk meg.
2. A töltött olívabogyókat metéljük apróra.
3. Készítsünk marinádot a felaprított fűszernövényekből, az olívaolajból, a fehérborból meg a citromléből.
4. A galambokat tegyük egy tálba, öntsük rájuk a marinádot, és legalább éjszakára hagyjuk pácolódni.
5. Ezután szedjük ki és tűzzük nyársra a galambokat.
6. Grillsütőben vagy a sütőben 120 C-fokon 30 percig süssük.
7. Sütés közben kenegessük a marináddal.
8. A pecsenyelét fogjuk fel zsírfogó tálcán, és tálalás előtt öntsük a galambokra.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss fűszeres salátával tálaljuk.
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemell szeletek fűszerezzük, majd a reszelt füstölt sajttal rétegezzük. Én őzgerinc formában készítettem. 45percig fóliával letakarva, 200 fokon sütöttem, majd fólia nélkül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy jénai tálba helyezzük. 2. A paradicsomokat kettévágjuk, a fokhagymát rányomjuk és a friss bazsalikomlevelet i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű