Családireceptkönyv.hu

Spenótos-tejszínes-baconos tészta


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz
340 g csirkemell (filé)
4 csipet só
2 csipet bors - fekete (őrölt)
2 evőkanál olívaolaj
A tésztához
3 db paradicsom (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
4 szelet szalonna, bacon (nyers)
2 marék friss spenót levél
2 kávéskanál oregánó (morzsolt)
2 kávéskanál bazsalikom (morzsolt)
2 mokkáskanál chili pehely
4 csipet só
4 csipet bors - fekete (őrölt)
240 ml főzőtejszín (15-20%-os)
160 g fusilli száraztészta

Elkészítés:


A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, egy serpenyőben aranybarnára sütjük.
A paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Közben elkezdjük főzni a tésztát.
A serpenyőben sült húshoz adjuk a fokhagymát, paradicsomot, pár percig kevergetjük, majd hozzádobjuk a spenótot, és a csíkokra vágott bacont. Kb. 5 percig kevergetjük.
Hozzáöntjük a tejszínt, hozzászórjuk a fűszereket, sót, borsot, majd további 5-8 percig kevergetjük.
A szószhoz adjuk a megfőtt tésztát, és összekeverjük őket.
Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Spenótos-tejszínes-baconos tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Görög saláta citromos-oregánós csirkemellel
Görög saláta citromos-oregánós csirkemellel

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és papírtörlőn szárazra töröljük, hogy a pác alaposan át tudja járni. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, mehet bele a jó...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkemell párizsiasan
Csirkemell párizsiasan

csirkemellet 4-5 csíkra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Egy zacskóba tesszük a lisztet és a csirkemell csíkokat. A száját összefogva összerázzuk. A lisztes húsdarabokat a bundázáshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Legjobb rántott csirke
Legjobb rántott csirke

A csirkecombokat előző este fokhagymás tejben áztatom. Kettévágom, jól megmosom, és megszárítom. Sózom, borsozom és amíg előkészítem a panírozáshoz az alapanyagot, pihentetem. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk