A húshoz
340 g csirkemell (filé)
4 csipet só
2 csipet bors - fekete (őrölt)
2 evőkanál olívaolaj
A tésztához
3 db paradicsom (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
4 szelet szalonna, bacon (nyers)
2 marék friss spenót levél
2 kávéskanál oregánó (morzsolt)
2 kávéskanál bazsalikom (morzsolt)
2 mokkáskanál chili pehely
4 csipet só
4 csipet bors - fekete (őrölt)
240 ml főzőtejszín (15-20%-os)
160 g fusilli száraztészta
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, egy serpenyőben aranybarnára sütjük.
A paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Közben elkezdjük főzni a tésztát.
A serpenyőben sült húshoz adjuk a fokhagymát, paradicsomot, pár percig kevergetjük, majd hozzádobjuk a spenótot, és a csíkokra vágott bacont. Kb. 5 percig kevergetjük.
Hozzáöntjük a tejszínt, hozzászórjuk a fűszereket, sót, borsot, majd további 5-8 percig kevergetjük.
A szószhoz adjuk a megfőtt tésztát, és összekeverjük őket.
Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. 3....
Elkészítési idő:A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő:A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. Beleütjük a nyers tojást, megszórjuk fűszerkeverékkel, és a felkockázott főtt tojást, és a felkockázott sonkát hozzáadjuk. Összedo...
Elkészítési idő: