- 500 g csirkemell
- kb. 200 g tejföl
- 2 evőkanál liszt + a forgatáshoz
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
◾️A húst felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges kicsit kiklopfoljuk.
◾️A tésztához a tejfölt, a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A húsokat lisztbe forgatjuk, majd pedig a masszába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük.
💡Tipp: Köretként rizst, burgonyapürét, párolt zöldséget, salátát kínálhatunk mellé.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombfilét vékony csíkokra vágom. A páchoz a hozzávalókat összekeverem egy tálban, majd beleforgatom a húst. Fóliával lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a húst ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű