- 500 g csirkemell
- kb. 200 g tejföl
- 2 evőkanál liszt + a forgatáshoz
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
◾️A húst felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges kicsit kiklopfoljuk.
◾️A tésztához a tejfölt, a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A húsokat lisztbe forgatjuk, majd pedig a masszába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük.
💡Tipp: Köretként rizst, burgonyapürét, párolt zöldséget, salátát kínálhatunk mellé.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd befűszerezzük sóval borssal. Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst vékony szeletekre vagy kis csíkokra vágjuk. Én utóbbi mellett döntöttem. Fűszerezzük tetszés szerint. Én zöldfűszeres keverékkel ízesítettem. Serpenyőben 10g kókuszolajon pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. 2. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. 3....
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű