50 dkg csirkemáj
1 közepes db vöröshagyma
3 közepes db csiperkegomba
30 dkg zöldborsó
1 bögre rizottó rizs
4 ek napraforgó olaj
1 ek ételízesítő
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
10 dkg trappista sajt (reszelve)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 dl víz (2 bögre)
Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott gombat.
Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintjük frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és fehéredésig pirítjuk.
Másik lábasban a maradék olajon megfuttatjuk a megmosott rizst.
Ezután a rizshez adjuk a májas keveréket, összekeverjük, majd apránként felöntjük 2 bögre forró vízzel, mindig megvárva, hogy az előző adag vizet a rizs felvegye.
Ha a rizs megpuhult, belekeverjük a reszelt sajtot, és tálaljuk.
A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük. A maradék olajon az apróra vágott hagymát meg...
Elkészítési idő:Előkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiverjük, fél órára gyengén besózzuk. Egy tálba 1 dl. olivaolajat öntünk. Ebbe keverünk kb. 1/3 rész mustárt, 1/3 rész ke...
Elkészítési idő: 60 percA húst csíkokra vagy apró kockákra daraboljuk a hagymát és fokhagymát szintén., A felmelegített olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát majd beletesszük a húst sózzuk,...
Elkészítési idő: 30 perc